Zpráva rybářského kroužku 2014

06.03.2021 20:37

Vážení,

      V loňském roce 2014 se rybářský kroužek rozrostl z 21 na 24 členů. Z celkového počtu nebylo členem českého rybářského svazu deset dětí. Sedm z nich úspěšně složilo zkoušku 5.března letošního roku a zařadili se tak k ostatním plnohodnotným mladým rybářům. Dva se zkoušek nemohli zúčastnit ze zdravotních důvodů a bude jim umožněn náhradní termín. Jeden člen kroužku nebyl k testu připuštěn.

    Čtyřem rybářům z těch, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se díky svým vynikajícím znalostem podařilo získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

    Kroužek se konal jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,00hod. do 16,30hod pro začátečníky a od 16,30hod. do 18,00hod pro pokročilé. Kromě toho jsme strávili rybařením i několik víkendů. Tento termín schůzek platí i nadále.

    Děti se i díky webovým stránkám, které při kroužku fungují již několik let, samy svolávají na soukromé vycházky.

    V zimním období probíhaly teoretické přípravy – u nových členů k získání rybářského lístku a u starších k získání bronzového odznaku odbornosti „Zlatá udice“. Tyto přípravy se skládaly z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

    V jarních měsících se začíná vyrážet za praktickými zkušenostmi k rybníku.

    Kromě dětských závodů na závlaze Olešná, které pořádá naše místní organizace, jsme se zúčastnili i několika dalších dětských závodů. Členové kroužku se na těchto závodech umístili velmi slušně. Někteří se zúčastnili i Středočeské a Pražské juniorky v Nymburce, kde jsme dosáhli výborných výsledků a přivezli i jedno první místo v kategorii U10.

    Na vedení kroužku se kromě mě aktivně podílí i Vladimír Noll mladší, který je velkým přínosem a příkladem pro mladé rybáře díky své aktivní závodní činnosti.

    V loňském roce se také uskutečnil rybářský tábor v Třímanech u Kladrub na řece Berounce. Tábora se zúčastnilo 25 dětí především členů rybářského kroužku Rakovník a Nové Strašecí, ale i děti, které rybářský kroužek nenavštěvovali vůbec.

    V letošním roce opět plánujeme rybářský tábor, tentokrát v Nižboře. Na tábor je přihlášeno 21 dětí. Je zde k dispozici ještě několik volných míst pro mladé rybáře a to zejména pro nečleny rybářského kroužku.

    Tábor má velmi kladné ohlasy, díky kterým se na tento hlásí i děti nejen ze středočeského kraje.

Na závěr, ale v neposlední řadě bych rád poděkoval za podporu MO ČRS Rakovník.

                                                          

                                                 Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel