Zpráva rybářského kroužku 2016

06.03.2021 20:38

Vážení,

       V loňském roce 2016 se rybářský kroužek opět rozrostl a to z 29 na 32 členů. Z celkového počtu nebylo členem českého rybářského svazu sedm dětí. Všichni úspěšně složilo zkoušku 2. března letošního roku a zařadili se tak k ostatním plnohodnotným mladým rybářům.

       Sedmi rybářům z těch, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se díky svým vynikajícím znalostem podařilo získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

     Kroužek se konal jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,00hod. do 16,30hod. pro začátečníky a od 16,30hod. do 18,00hod. pro pokročilé. Kromě toho jsme strávili rybařením i několik víkendů. Tento termín schůzek platí i nadále.

     V zimním období probíhaly teoretické přípravy – u nových členů k získání rybářského lístku a u starších k získání bronzového odznaku odbornosti „Zlatá udice“. Tyto přípravy se skládaly z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Během zimní přípravy nás také navštívili specialisté na různé rybářské techniky s velmi zajímavými přednáškami a proběhl i „tvořivý víkend“, kde si členové kroužku vyzkoušeli výrobu různých vláčecích nástrah a vázaní umělých mušek.

     V jarních měsících se začíná vyrážet za praktickými zkušenostmi k rybníku.

     Kromě dětských závodů na závlaze Olešná, které pořádá naše místní organizace, jsme se zúčastnili šesti dalších závodů v plavané, včetně „Středočeské a pražské juniorky“ v Nymburce, kde jsme dosáhli výborných výsledků díky kterým se Michalovi Hoškovi podařilo získat celkově druhé místo ve Středočeském Kraji v kategorii U14.

     Dále jsme se zúčastnili i čtyřech závodů v přívlači, kam jsme jeli hlavně pro získání nových zkušeností, ale i zde jsme dosáhli velmi dobrých výsledků, včetně prvního místa na „Jizerském Okounkovi“ v Mladé Boleslavi a prvního místa na „Božkovském Duhákovi“.

     Členové kroužku byli i na soutěži „Vánoční kapr“, kde ve všech třech věkových kategoriích, ve kterých se zúčastnili, získali první místa.

     V loňském roce se také uskutečnil rybářský tábor v Nižboru na řece Berounce. Tábora se zúčastnilo 28 dětí především členů rybářského kroužku Rakovník, ale i děti z celého Středočeského Kraje a Prahy.

     V letošním roce opět plánujeme rybářský tábor v Nižboru. Na tábor je přihlášeno 22 dětí a zbývá tak posledních několik míst do naplnění celkové kapacity. Tábor je pořádán za podpory Domu dětí a mládeže Rakovník.

     Kroužek získal novou posilu do vedení kroužku, a to Pavla Frančeho. Jedná se o prvoligového závodníka v přívlači.

     Na závěr, ale rozhodně ne v poslední řadě bych rád poděkoval za finanční podporu MO ČRS Rakovník a městu Rakovník, díky kterým se můžeme účastnit závodů po celé republice.

                                                                      

                                                                   

                                                                           Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel 7.3.2017