Zpráva rybářského kroužku 2017

06.03.2021 20:39

Rakovník 20. 2. 2018

 

 

 

Vážení,

       V loňském roce 2017 se rybářský kroužek opět rozrostl a to z 32 na 34 členů. Z celkového počtu není členem českého rybářského svazu pět dětí. Během měsíce března se tito podrobí přezkoušení pro získání prvního rybářského lístku, aby se tak zařadili k ostatním plnohodnotným mladým rybářům.

       Sedmi rybářům z těch, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se díky svým vynikajícím znalostem podařilo získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

     Kroužek se konal jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,15hod. do 16,30hod. pro začátečníky a od 16,30hod. do 18,00hod. pro pokročilé. Kromě toho jsme strávili rybařením i několik víkendů. Tento termín schůzek platí i nadále.

     V zimním období probíhaly teoretické přípravy – u nových členů k získání rybářského lístku a u starších k získání bronzového odznaku odbornosti „Zlatá udice“. Tyto přípravy se skládaly z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Během zimní přípravy nás také navštívili specialisté na různé rybářské techniky s velmi zajímavými přednáškami a proběhl i „tvořivý víkend“, kde si členové kroužku vyzkoušeli výrobu různých vláčecích nástrah, vázaní umělých mušek a výrobu různých návazců.

     V jarních měsících se začíná vyrážet za praktickými zkušenostmi k rybníku.

     Kromě dětských závodů na závlaze Olešná, které pořádá naše místní organizace, jsme se zúčastnili třinácti dalších závodů v přívlači, kterých byla převážná většina a v plavané.

     Jedenáct členů se účastnilo juniorské ligy v přívlači, ve které jsme dosáhli velmi dobrých výsledků a několika umístění na stupních vítězů.

     Členové kroužku byli i na soutěži „Vánoční kapr“, kde ve všech třech věkových kategoriích, ve kterých se zúčastnili, získali první místa.

     V loňském roce se také uskutečnil rybářský tábor v Nižboru na řece Berounce. Tábora se zúčastnilo 30 dětí především členů rybářského kroužku Rakovník, ale i děti z celého Středočeského Kraje a Prahy.

     V letošním roce plánujeme rybářské soustředění v Kožlanech jen pro členy rakovnického rybářského kroužku. S jednou změnou… soustředění bude pod záštitou MO Rakovník.

     Rybářský kroužek na konci prosince navštívil předseda SÚS Dušan Hýbner, aby nám předal ocenění za práci, prezentaci a výborné výsledky závodníků „Skokan roku“

     Na závěr, ale rozhodně ne v poslední řadě bych rád poděkoval za finanční podporu MO ČRS Rakovník a městu Rakovník, díky kterým se můžeme účastnit závodů po celé republice.

                                                                      

                                                                   

                                                                           Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel