Zpráva rybářského kroužku 2019

06.03.2021 20:41

Rakovník 29. 2. 2020

 

 

       Aktuálně počet členů rybářského kroužku Rakovník je 34.

       Kroužek navštěvuje jedenáct začátečníků, kteří se podrobili 27. 2. 2020 přezkoušení pro získání osvědčení o získání kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku. Devíti se podařilo složit zkoušky na první pokus (čtyřem bez jediné chyby). Bohužel se nezadařilo všem, a proto dva neúspěšní se podrobí přezkoušení 12. 3. 2020.

       Čtyřem malým rybářům z těch, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se díky svým vynikajícím znalostem podařilo získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

     Kroužek se konal jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,15hod. do 16,45hod. pro začátečníky a od 16,45hod. do 18,15hod. pro pokročilé. Kromě toho jsme strávili rybařením i několik víkendů. Tento termín schůzek platí i nadále.

     V zimním období probíhaly teoretické přípravy – u nových členů k získání rybářského lístku a u starších k získání bronzového odznaku odbornosti „Zlatá udice“. Tyto přípravy se skládaly z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Během zimní přípravy nás také navštívili specialisté na různé rybářské techniky s velmi zajímavými přednáškami.

     Také se nám podařilo zajistit prostory pro zimní tréninky rybolovné techniky. Kdysi rakovničtí patřili ke špičce v této disciplíně a tak bychom rádi na tyto úspěchy navázali.

     V jarních měsících se začíná vyrážet za praktickými zkušenostmi k vodě.

     Kromě dětských závodů na závlaze Olešná, které pořádá naše místní organizace a na kterých jsme získali dvě místa na stupních vítězů, jsme se zúčastnili jedenácti dalších závodů v přívlači, kterých byla převážná většina a v plavané.

     Třináct členů se účastnilo juniorské ligy v přívlači, která se skládá ze šesti samostatných závodů, ve které jsme dosáhli vynikajících výsledků a několika umístění na stupních vítězů. V celkovém vyhodnocení juniorské ligy v přívlači jsme získali 1. a 2. místo v kategorii U15 a třetí místo v kategorii U20. Tři členové kroužku (Samuel Bílý, Pavel Franče a Aleš Vorel) byli nominován do reprezentace ČR a zúčastnil se MMiSR.

Dále byli tři závodníci díky svým výsledkům nominování na MMČR. Vybojovali jsme zde v obrovské konkurenci druhého vícemistra ČR v kategorii U15, jedno 5. místo v kategorii U15 a jedno 5. místo v kategorii U20.

     Členové kroužku byli i na soutěži „Vánoční kapr“, kde ve všech čtyřech věkových kategoriích získali první místa.

     V srpnu loňského roku se také uskutečnilo soustředění na řece Berounce v tábořišti „Kobylka“. Soustředění se zúčastnilo 21 dětí rybářského kroužku Rakovník.

     Kroužek aktuálně funguje pod vedením dvou vedoucích (Jaroslav Vorel a Dan Pazák).

     Dětský rybářský kroužek vyhrál Středočeský pohár v přívlači dospělých, díky čemuž jsme byli nominování na centrální divizi, kterou jsme s velkým přehledem vyhráli a vysloužili si tak postup do III.ligy dospělých.

     Plánem pro rok 2020 je účast na feederových závodech, této disciplíně jsme se začali v loňském roce také věnovat.

Na závěr, ale rozhodně ne v poslední řadě bych rád poděkoval za finanční podporu MO ČRS Rakovník, městu Rakovník a Domu dětí a mládeže Rakovník, díky kterým se můžeme účastnit závodů a akcí po celé republice.                                                                           

                                                          

      Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel