Zpráva rybářského kroužku 2020

06.03.2021 20:42

Rakovník 6. 3. 2021

 

       Letošní zpráva rybářského kroužku při ČRS MO Rakovník bohužel není plná splněných plánů, konání různých akcí a informací o výkonech našich členů na závodech. Bohužel aktuální situace neumožňuje volnočasové aktivity provozovat jinak než online.

       I přes aktuální situaci je počet členů rybářského kroužku Rakovník 35.

       Kroužek navštěvuje sedmnáct začátečníků. Převážná část se již podrobila na přelomu února a března letošního roku přezkoušení pro získání osvědčení o získání kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku. Ostatní to čeká, až protiepidemická opatření dovolí.

       Bohužel se také nemohlo uskutečnit okresní kolo o bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“. Tohoto se můžou účastnit děti, které navštěvují kroužek dva a více let,

     Kroužek se konal, pokud se konat mohl jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,15hod. do 16,45hod. pro začátečníky a od 16,45hod. do 18,15hod. pro pokročilé. Během zákazu volnočasových aktivit se kroužek konal distančním způsobem. Tomu tak je bohužel i aktuálně.

     V zimním období probíhaly teoretické přípravy – u nových členů k získání rybářského lístku a u starších k získání bronzového odznaku odbornosti „Zlatá udice“. Tyto přípravy se skládaly z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Během zimní přípravy nás v tomto školním roce nemohli navštívit specialisté na různé rybářské techniky s přednáškami.

     Bohužel jsme nemohli uskutečnit připravené zimní tréninky rybolovné techniky.

     V jarních měsících doufám začneme vyrážet za praktickými zkušenostmi k vodě.

     Na tomto místě bych rád začal vypisovat soutěžní úspěchy našich členů za rok 2020, kterých zpravidla bývá poměrně dost, ale krom závodu „Čudla Cup“, který pořádáme pro naše členy, jsme se jiných závodů pro jejich zrušení nemohli zúčastnit.

     V červenci loňského roku se také uskutečnilo třídenní soustředění na rybníku Olešná pro rybolovnou techniku feeder. Tohoto se zúčastnilo 18 dětí rybářského kroužku Rakovník.

     Kroužek aktuálně funguje pod vedením dvou vedoucích (Jaroslav Vorel a Dan Pazák).

     Plánem pro rok 2021 je účast v juniorské lize v přívlači mládeže a účast na feederových pohárových závodech.

    

     Díky finanční podpoře MO Rakovník, města Rakovník a DDM Rakovník jsme mohli obnovit vybavení pro naše závodní disciplíny, za což velice děkujeme a moc si toho vážíme.                                                                      

                                                          

      

Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel