Zpráva rybářského kroužku 2021

14.12.2021 19:55

V Rakovníku 14.12. 2021

 

       Rybářský kroužek Rakovník ve školním roce 2021/2022 začal netradičním způsobem.

Přesto, že většina dětí měla jen malé, nebo žádné zkušenosti s rybařením, začali jsme se scházet u vody, kde si tito mladí, budoucí rybáři vyzkoušeli lov ryb přímo v praxi.

       Aktuálně kroužek navštěvuje 37 dětí. Z tohoto počtu je devatenáct začátečníků, kteří se na přelomu února a března 2022 podrobí přezkoušení pro dosažení „Osvědčení o získání kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku“.

       Osm rybářů, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se na přelomu února a března 2022 pokusí získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

     Teoretické přípravy probíhají v zimním období a skládají se z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Kroužek se koná jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,15hod. do 16,45hod. pro začátečníky a od 16,45hod. do 18,15hod. pro pokročilé.

     Mimo jiné jsme strávili rybařením i několik víkendů.      

     Během zimní přípravy nás také navštěvují specialisté na různé rybářské techniky s velmi zajímavými přednáškami a ukázkami vybavení.

     V jarních měsících začneme opět vyrážet za praktickými zkušenostmi k vodě.

     Kromě dětských závodů na závlaze Olešná, které tradičně pořádá naše místní organizace, jsme se zúčastnili osmi dalších závodů v přívlači, kterých byla převážná většina a v plavané.

     Třináct členů se účastnilo juniorské ligy v přívlači, která se skládala v roce 2021 z pěti samostatných závodů, v kterých jsme dosáhli vynikajících výsledků a neodjeli jsme bez umístění na stupních vítězů. Celkem jsme letos získali 22 pohárů ze všech závodů, které se konají v několika věkových kategoriích. Díky svým vynikajícím výsledkům během celé sezóny, bylo pět našich členů nominováno na MMČR. Přibyl nám tak v kroužku další 1. více mistr ČR Jiří Pěchouček a další 2. více mistr ČR Jakub Štrougal. Člen rakovnického kroužku Jáchym Hanko získal 2. místo v konečném žebříčku juniorské ligy 2021. Povedlo se získat 2., 3. a 4. místo v žebříčku LRU přívlač 2021 v kategorii U15. Druhý skončil Aleš Vorel, třetí Jiří Pěchouček a čtvrtý Jakub Štrougal.

     V červenci roku 2021 se také uskutečnilo třídenní soustředění na rybníku Olešná pro rybolovnou techniku feeder. Tohoto se zúčastnilo 21 dětí z rybářského kroužku.

     Kroužek aktuálně funguje pod vedením dvou vedoucích (Jaroslav Vorel a Daniel Pazák).

     Plánem pro rok 2022 je účast v juniorské lize v přívlači mládeže a účast na feederových pohárových závodech.

    

     Díky finanční podpoře MO Rakovník, města Rakovník a DDM Rakovník jsme mohli obnovit vybavení pro naše závodní disciplíny a účastnit se závodů po celé republice, za což velice děkujeme a moc si toho vážíme.                                                              

                                                          

      

Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel