Zpráva rybářského kroužku 2022

10.01.2023 14:12

V Rakovníku 10. 1. 2023

 

       Aktuálně kroužek navštěvuje 38 dětí. Z tohoto počtu je šestnáct začátečníků, kteří se v měsíci březen 2023 podrobí přezkoušení pro dosažení „Osvědčení o získání kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku“. Pokročilí, kteří navštěvují kroužek dva a více let, se také začátkem roku 2023 pokusí získat bronzový odznak odbornosti „Zlatá udice“.

       Kroužek se koná jedenkrát týdně v klubu DDM Rakovník v Čermákových sadech ve čtvrtek od 15,15hod. do 16,45hod. pro začátečníky a od 16,45hod. do 18,15hod. pro pokročilé.

       Rybářský kroužek jsme zahájili ve školním roce 2022/2023 přímo u vody.

Přesto, že velká část dětí z řad začátečníků měla jen malé, nebo žádné zkušenosti s rybařením, tak se nám tento způsob velmi osvědčil. U vody se snažíme trávit co nejvíce času a do pracovny nás zahání jen špatné počasí.

     Teoretické přípravy probíhají v zimním období a skládají se z poznávání ryb a vodních organismů, legislativy, vázání háčků a jiných uzlů, teoretické přípravy na závody, tréninku nahazování na cíl a přípravy krmení.

     Během zimní přípravy nás také navštěvují specialisté na různé rybářské techniky s velmi zajímavými přednáškami a ukázkami vybavení.

     V jarních měsících začneme opět vyrážet za praktickými zkušenostmi k vodě.

     Mimo pravidelných schůzek jsme strávili rybařením i několik víkendů.              

     Kromě dětských závodů, které tradičně pořádá naše místní organizace Rakovník, jsme se zúčastnili deseti dalších závodů v přívlači.

     Šestnáct členů se účastnilo juniorské ligy v přívlači, která se skládala v roce 2022 z pěti samostatných závodů, v kterých jsme dosáhli vynikajících výsledků a z žádného závodu jsme neodjeli bez umístění na stupních vítězů.

     Díky svým vynikajícím výsledkům během celé sezóny, byli tři naši závodníci nominováni na MČR. Přibyl nám tak v kroužku nový mistr ČR Jiří Pěchouček a další 1. více mistr ČR Pavel Franče v kategorii U15 a mistr ČR Jáchym Hanko v kategorii U20 . Na tomto mistrovství jsme vlastně lépe skončit ani nemohli.

     Získali jsme 1., 2. a 3. místo v žebříčku LRU přívlač 2022 v kategorii U15 ( Jiří Pěchouček, Pavel Franče a Aleš Vorel) a 2. místo v konečném žebříčku LRZ Přívlač 2022 v kategorii U20 (Jáchym Hanko).

     Také jsme vybojovali 3.místo v 3.kole III. ligy dospělých v LRU Přívlač.

     Kroužek aktuálně funguje pod vedením dvou vedoucích (Jaroslav Vorel a Daniel Pazák).

     Plánem pro rok 2023 je účast v juniorské lize v přívlači mládeže a účast na feederových pohárových závodech.

     Rybářský kroužek Rakovník byl oceněn ČRS SÚS za nepřerušení provozu kroužku v Covidové situaci. A také jsme se zapojili do akce „Ukliďme česko“.

     Díky finanční podpoře MO Rakovník, města Rakovník a DDM Rakovník jsme mohli obnovit vybavení pro naše závodní disciplíny a účastnit se závodů po celé republice, za což velice děkujeme a moc si toho vážíme.                                                                      

                                                          

      

Vedoucí rybářského kroužku Jaroslav Vorel